Inhoudsopgave

Deel dit artikel

Voor het Huurwoningen Nederland Fonds 4 heeft Credit Linked Beheer een hoofdlijnenovereenkomst getekend met Van Wijnen voor de aankoop van het eerste project: Het Diepe – Capelle aan den IJssel. U vindt uitgebreide informatie op onze fondspagina van het Huurwoningen Nederland Fonds 4.

Het project in Capelle aan den IJssel betreft 45 appartementen:

 • Minimaal energielabel A+++
 • Maandhuur € 1.100 – €1.252
 • Bouw is gestart in augustus 2023
 • Verwachte oplevering: mei 2025
  Capelle ad IJssel, t diepe
  Capelle aan den IJssel, Het Diepe
   
Aankopen getoetst aan verwachte & actuele regelgeving

Dit project Het Diepe in Capelle aan den IJssel heeft Credit Linked Beheer volledig getoetst aan de in behandeling zijnde Wet Betaalbare huur. Hierdoor rekent Credit Linked Beheer met huurprijzen die haalbaar zijn, ook wanneer deze wet van kracht wordt. Aangezien het kabinet is gevallen, is het nog onzeker of, wanneer en in welke vorm deze wet wordt aangenomen maar Credit Linked Beheer anticipeert er wel op.

Voor alle appartementen zijn de WWS punten berekend o.b.v. rekenmethode die geldt vanaf 1 januari 2024. Alle appartementen vallen boven de liberalisatiegrens. Alle verwachte huren voldoen aan het gestelde huurplafond vanuit de gemeente. Het plan voldoet ruim aan de energieverbruikseisen (<50% BENG2 ).

5,3% verwacht dividend

Het Huurwoningen Nederland Fonds 4 is geopend voor inschrijving:

 • Direct uitgekeerd: 5,3% verwacht dividend per jaar (uitkering per kwartaal).
 • Verwacht rendement van 6,7% per jaar.
 • Deelnemen vanaf € 10.000 (twee participaties à € 5.000).
 • Eenmalige emissiekosten van 3% van het deelnamebedrag.

De belangrijkste risico’s zijn de beperkte verhandelbaarheid, marktrisico en (her)financieringsrisico’s.

Risico’s
Beleggen in het Huurwoningen Nederlands Fonds 4 brengt risico’s met zich mee. Deze risico’s kunnen leiden tot een lager of negatief rendement. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het dividend en het verwachte rendement zijn berekend over de prognose looptijd van het fonds.

Risico van beperkte verhandelbaarheid
Beperkte verhandelbaarheid houdt in dat, om diverse redenen, participaties niet altijd binnen een redelijke termijn op de handelskoers kunnen worden verkocht.

Marktrisico
Verslechterende omstandigheden op de woningmarkt, door bijvoorbeeld veranderingen in het economische klimaat, kunnen leiden tot tegenvallende resultaten.

(Her)financieringsrisico
Omdat het fonds gebruik maakt van bancaire financiering zullen negatieve ontwikkelingen versterkt doorwerken in de resultaten van het fonds. Daarnaast kan een situatie ontstaan, waarbij herfinanciering alleen mogelijk blijkt tegen ongunstige voorwaarden (of in het geheel niet mogelijk blijkt). Ook kunnen afspraken met de financier worden geschonden (de convenanten), waardoor de financiering mogelijk (deels) opeisbaar wordt.

Belangrijke overwegingen en aandachtspunten 
Wanneer u een deelneming in het Huurwoningen Nederlands Fonds 4 overweegt, staat u op het punt een beleggingsproduct te kopen dat niet eenvoudig en wellicht moeilijk te begrijpen is. Lees voor de beleggingsbeslissing het door de AFM goedgekeurde prospectus zorgvuldig om de potentiële risico’s en voordelen in verband met de beslissing om te beleggen volledig te begrijpen. Het maximale verlies dat een participant kan lijden, is het bedrag van zijn of haar deelname. De goedkeuring van het prospectus mag niet worden beschouwd als aanprijzing van de aangeboden of tot de handel op een gereglementeerde markt toegelaten effecten. Goedkeuring houdt niet meer in dan dat het prospectus begrijpelijk, consistent en volledig is. Het goedgekeurde prospectus vindt u op de fondspagina van het Huurwoningen Nederland Fonds 4.

Kom in contact

Mocht u nog verdere vragen hebben, dan nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen. Onze accountmanagers staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de benodigde informatie.

Wij zijn te bereiken via telefoonnummer 085 047 12 80 of via onze contactpagina.

Persoonlijk contact

Interesse in persoonlijk contact? Klik op de onderstaande knop, vul uw gegevens in en wij bellen u terug.

Excellent Fondsen B.V

Als emissiekantoor gespecialiseerd in vastgoedbeleggingsfondsen informeren wij u graag over actuele investeringsmogelijkheden. Wij werken uitsluitend samen met aanbieders die onder toezicht staan van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en beschikken over een goede staat van dienst.

contact

M.H. Tromplaan 47
7513 AB Enschede

Tel: +31 (0)85 04 71 280
info@excellentfondsen.nl

uitschrijven

Postcode:
Huisnummer:
Toevoeging:

Afspraak maken

Wanneer wenst u teruggebeld te worden? Geef een datum en tijd op.
Uw gegevens