Certitudo Winkelcentrum Woensel

Het fonds investeert in 33 panden welke onderdeel vormen van het Winkelcentrum Woensel in Eindhoven. De grootste huurders van het fonds zijn Hema, H&M, Kruidvat en Van Haren.

Participeer vanaf

Participeren vanaf € 125.000,-
(plaatsing in beperkte kring)

Verwacht rendement

Het verwacht effectief rendement is 8,3%* per jaar

RECLAME

Behoudens de inhoud van het prospectus en het essentiële informatiedocument dient de informatie op deze website als reclame te worden beschouwd.

Certitudo Excellent Fondsen

Winkelcentrum Woensel

Winkelcentrum Woensel staat aan de vooravond van grote veranderingen. Het huidige winkelcentrum omvat circa 42.000 m2 waarvan het fonds 13.200 m2 in eigendom heeft in het zuidelijke gedeelte. 

Het fonds zal in beginsel uitsluitend beleggen in de vastgoedobjecten gelegen in- en rondom winkelcentrum Woensel te Eindhoven. Winkelcentrum WoensXL is gelegen in het dichtbevolkte stadsdeel Woensel-Noord in Eindhoven en is het grootste winkelcentrum buiten de Randstad.

Certitudo Excellent Fondsen

Het winkelcentrum dateert uit 1971, is in 2006 grondig verbouwd en sindsdien uitgegroeid tot een belangrijk stadsdeelwinkelcentrum. Met supermarkten (o.a. Jumbo en Albert Heijn XL), woonwinkels, modezaken en restaurants is het aanbod bij WoensXL zeer gevarieerd en complementair.

Certitudo Capital bezit een groot aantal winkelunits voornamelijk centraal gelegen aan de zuidzijde van het centrum. Onder andere Hema, H&M, Hunkemöller, Van Haren, ANWB, Douglas, Etos en Bakker Bart behoren tot de huurders.


Dividenduitkeringen

De kosten en (huur)opbrengsten van een vastgoedfonds zijn voorspelbaar. Hierdoor is het mogelijk om elk kwartaal een voorschotdividend uit te keren. 

Het gemiddelde dividend bedraagt 6,0%. Startend op 5,0% en door indexatie van de huren zal dit oplopen naar 7,2%. Het dividend wordt per kwartaal uitgekeerd in contanten of deelparticipaties (stockdividend). Onderstaand een overzicht van de verwachte dividenden:

Jaar
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Direct Rendement
5.0%
5.2%
5.4%
5.6%
5.7%
6.0%
6,2%
6,5%
6,8%
7,2%

Gemiddeld direct rendement van 6.0%

Voordelen van het fonds

Het fonds heeft 33 huurders waarmee het concentratierisico van de huurinkomsten gespreid is. Het fonds verwacht over een periode van tien jaar een gemiddeld dividend van 6% te kunnen uitkeren. In de komende tien jaar is de verwachting dat de kwaliteit van het winkelcentrum zal verbeteren als gevolg van de herontwikkelplannen. In de gebiedsvisie van de gemeente Eindhoven is opgenomen dat er 2.500 woningen worden toegevoegd, wat kan leiden tot meer bezoekers. Daarnaast is in de gebiedsvisie opgenomen dat er circa 15.000 m2 retail zal worden onttrokken, wat kan leiden tot hogere concurrentie tussen huurders. Als gevolg van de verbetering van de structuur van het winkelcentrum zal naar verwachting de waarde van de vastgoedobjecten toenemen waardoor er bij verkoop naar verwachting minimaal één huurfactor hoger wordt gerealiseerd ten opzichte van de inbreng.

Beheerder en toezicht

Certitudo Capital onderscheidt zich door de extensieve vastgoedkennis in huis. Dit vertaalt zich door in de kwaliteit van de vastgoedbeleggingsfondsen en investeringsvennootschappen die Certitudo Investment Beheer B.V. initieert en structureert, welke zich kenmerken door stabiele rendementen op investeringen met aantoonbare onderliggende waarde. Zij staan open voor vermogende particulieren en professionele beleggers met een langere investeringshorizon en een focus op waarde creatie. Certitudo Capital houdt zelf een belang in alle beleggingen.

Certitudo Investment Beheer B.V. heeft, op grond van de Wet op het financieel toezicht (Wft), van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een vergunning verkregen voor het beheren van beleggingsinstellingen onder de Alternative Investment Fund Managers Directive (AIFMD). Dit betekent dat Certitudo Investment Beheer B.V. als zodanig onder toezicht staat van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank.

Risico’s

De belangrijkste risico’s van het fonds betreffen de huurontvangsten (inclusief 3030 herzieningsprocedure), de hoogte van de te betalen rente en het hefboom- financieringsrisico. Alle door de beheerder geïdentificeerde risico’s worden opgenomen in het Investeringsmemorandum en het Essentiële-informatiedocument. Het fonds investeert in vastgoed wat van illiquide aard is.

Vul hieronder uw telefoonnummer in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Excellent Fondsen B.V

Als emissiekantoor gespecialiseerd in vastgoedbeleggingsfondsen informeren wij u graag over actuele investeringsmogelijkheden. Wij werken uitsluitend samen met aanbieders die onder toezicht staan van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en beschikken over een goede staat van dienst.

contact

M.H. Tromplaan 47
7513 AB Enschede

Tel: +31 (0)85 04 71 280
info@excellentfondsen.nl

Afspraak maken

Wanneer wenst u teruggebeld te worden? Geef een datum en tijd op.
Uw gegevens