Inhoudsopgave

Deel dit artikel

Op 6 april is het tweede supplement van het NOVA Woningfonds door de AFM goedgekeurd. De tweede koopovereenkomst voor het fonds is getekend en zowel het verwachte dividend (bij minimaal 40% voltekening) en verwachte rendement worden naar boven aangepast.  Op dit moment is bijna 30% van de participaties geplaatst.

Verwacht rendement verhoogd naar 6,0%

Bij plaatsing van minimaal 40% van de participaties zal het verwachte rendement worden aangepast naar 6,0%. Het verwachte dividend zal worden aangepast van 4,0% (2023) tot 5,3% (2032).  Deze uitkering loopt op door indexering van de huren en het uitponden van individuele woningen. U ontvangt de dividenduitkering per kwartaal.

Dividendtabel NOVA

De voornaamste wijzigingen ten opzichte van het prospectus en het eerste supplement zijn:

  • Verwachte aankopen hebben een hoger bruto aanvangsrendement (BAR)
  • Reeds verhuurd woningproject in Almere aangekocht
  • Huurindexatie is opwaarts aangepast
  • Prijsontwikkeling van koopwoningen zijn bijgesteld

Wenst u het tweede supplement en de bijbehorende informatie van het NOVA Woningfonds te ontvangen? Neem dan hier contact met ons op.

NOVA Woningfonds

Het NOVA Woningfonds is een vastgoedbeleggingsfonds dat zich richt duurzame nieuwbouwwoningen in Nederland, zonder hypothecaire financiering. Het fonds is in 2022 van start gegaan. Op dit moment is bijna 30% van de participaties geplaatst.

Het project dat onlangs is gekocht betreft 12 verhuurde appartementen in Almere. Het betreft een jong en duurzaam appartementencomplex uit 2019.

Appartementencomplex Almere
Appartementencomplex Almere (2019)

Daarnaast vinden er ook onderhandelingen plaats over de aankoop van meer projecten. Onder andere in;

  • Breda, 35 appartementen
  • Arnhem, 30 appartementen, opgeleverd in 2020
  • Hoorn, grondgebonden woning

Wenst u meer informatie over het NOVA Woningfonds te ontvangen? Klik dan hier om het prospectus en de brochure aanvragen. Mocht u vragen hebben, dan kunt u ook contact met ons opnemen via 085 – 0471280.

Risico’s

Beleggen in het NOVA Woningfonds brengt risico’s met zich mee. Deze risico’s kunnen leiden tot een lager of negatief rendement. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het dividend en het verwachte rendement zijn berekend over de prognose looptijd van het fonds.

Risico van beperkte verhandelbaarheid – Beperkte verhandelbaarheid houdt in dat, om diverse redenen, participaties niet altijd binnen een redelijke termijn op de handelskoers kunnen worden verkocht.

Marktrisico – Verslechterende omstandigheden op de woningmarkt, door bijvoorbeeld veranderingen in het economische klimaat, kunnen leiden tot tegenvallende resultaten.

Risico van wijzigingen in regelgeving – Wijzigingen in regelgeving (bijvoorbeeld door verdere regulering van de vrije sector huurmarkt) of ander (fiscaal) overheidsingrijpen kan leiden tot een lager rendement.

Belangrijke overwegingen en aandachtspunten

Wanneer u een deelneming in het NOVA Woningfonds overweegt, staat u op het punt een beleggingsproduct te kopen dat niet eenvoudig en wellicht moeilijk te begrijpen is. Lees voor de beleggingsbeslissing het door de AFM goedgekeurde prospectus zorgvuldig om de potentiële risico’s en voordelen in verband met de beslissing om te beleggen volledig te begrijpen. Het maximale verlies dat een participant kan lijden, is het bedrag van zijn of haar deelname. De goedkeuring van het prospectus mag niet worden beschouwd als aanprijzing van de aangeboden of tot de handel op een gereglementeerde markt toegelaten effecten. Goedkeuring houdt niet meer in dan dat het prospectus begrijpelijk, consistent en volledig is.

Kom in contact

Indien u aanvullende vragen heeft, dan kunt u contact met ons opnemen. Onze accountmanagers staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u van de benodigde informatie te voorzien. Wij nemen graag de tijd voor u.

Wij zijn te bereiken via telefoonnummer 085 047 12 80 of via onze contactpagina.

Persoonlijk contact

Interesse in persoonlijk contact? Klik op de onderstaande knop, vul uw gegevens in en wij bellen u terug.

Excellent Fondsen B.V.

Als emissiekantoor gespecialiseerd in vastgoedbeleggingsfondsen informeren wij u graag over actuele investeringsmogelijkheden. Wij werken uitsluitend samen met aanbieders die onder toezicht staan van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en beschikken over een goede staat van dienst.

contact

M.H. Tromplaan 47
7513 AB Enschede

Tel: +31 (0)85 04 71 280
info@excellentfondsen.nl

uitschrijven

Postcode:
Huisnummer:
Toevoeging:

Afspraak maken

Wanneer wenst u teruggebeld te worden? Geef een datum en tijd op.
Uw gegevens