Investeren in Private Equity via een fonds van fondsen.

Een fonds van fondsen in private equity is een investeringsstrategie waarbij een fonds investeert in een reeks andere private equity-fondsen in plaats van direct te investeren in individuele bedrijven. Deze structuur biedt beleggers een bredere toegang tot de private equity-markt en diversifieert hun investeringen over meerdere onderliggende fondsen. Hierdoor wordt het risico verspreid en kunnen beleggers profiteren van de prestaties van diverse private equity strategieën en sectoren.

 
Investeren in Private Equity Excellent Fondsen
private equity visual

Waarom Investeren in een fonds van fondsen in Private Equity?

Private equity is een aantrekkelijke beleggingscategorie die vaak interessante rendementen biedt. Echter, directe investeringen in private equity kunnen complex en risicovol zijn, vooral voor individuele beleggers. Hier komt het concept van een fonds van fondsen in beeld, een beleggingsstructuur die de voordelen van private equity toegankelijk maakt voor een breder publiek.

Het investeren in een fonds van fondsen biedt verschillende voordelen:

Investeren in een fonds van fondsen biedt een gespreide, deskundige en gemakkelijke manier om toegang te krijgen tot de private equity-markt. Beleggers kunnen profiteren van de diversificatievoordelen, de expertise van ervaren fondsbeheerders, en de verlaagde toetredingsdrempel, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor particuliere investeerders. Hierdoor kunnen zij genieten van stabiele rendementen en een verbeterde risicobeheersing, zonder de noodzaak van een grote initiële investering.

1: Diversificatie

Door te investeren in meerdere onderliggende fondsen, verspreidt een fonds van fondsen het risico over verschillende sectoren, geografische gebieden en beleggingsstrategieën. Dit vermindert de kans op verliezen en verhoogt de kans op stabiele rendementen.

2: Toegang tot Expertise

Een fonds van fondsen worden beheerd door ervaren professionals die veel kennis hebben van de private equity-markt. Deze fondsbeheerders kunnen de beste onderliggende fondsen selecteren en zorgen voor grondig onderzoek, waardoor beleggers kunnen profiteren van hun expertise zonder zelf intensief onderzoek te hoeven doen.

3: Gemak en Efficiëntie

Veel beleggers hebben niet de tijd of middelen om individueel private equity-fondsen te onderzoeken en te beheren. Fonds van fondsen nemen deze last over, waardoor beleggers zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten zonder zich zorgen te maken over de administratieve en operationele aspecten van meerdere investeringen.

4: Verlaagde Toetredingsdrempel

Een van de belangrijkste voordelen van een fonds van fondsen is de verlaagde toetredingsdrempel. In tegenstelling tot directe investeringen in private equity, waarvoor doorgaans een minimale investering van een miljoen euro vereist is, kunnen beleggers met aanzienlijk lagere bedragen deelnemen aan een fonds van fondsen. 

Dit maakt private equity toegankelijker voor een breder scala aan beleggers, waaronder particuliere investeerders die anders niet in staat zouden zijn om te profiteren van deze interessante markt.

 

Wereldwijd opererende private equity fondsen

Hieronder treft u enkele bekende wereldwijd opererende beursgenoteerde private equity fondsen:

Investeren in Private Equity Excellent Fondsen

Carlyle Group (CG)

De Carlyle Group behoort tot een van de grootste en meest invloedrijke private equity-firma’s ter wereld. Zij hebben zich gespecialiseerd in diverse investeringssectoren, waaronder technologie, gezondheidszorg, energie, vastgoed en financiële diensten.

Investeren in Private Equity Excellent Fondsen

Neuberger Bergman

Neuberger Berman is opgericht in 1939. Vanuit kantoren in 39 steden verspreid over 26 landen, met 749 beleggingsprofessionals en in totaal 2,799 werknemers beheert Neuberger Berman een scala aan aandelen-, vastrentende-, private equity- en hedgefondsstrategieën namens instellingen, adviseurs en individuele beleggers wereldwijd.

 

Investeren in Private Equity Excellent Fondsen

BlackRock

BlackRock is een wereldwijde beleggingsmaatschappij met 70 kantoren in 35 landen. Daarmee beschikken we over een uniek internationaal netwerk en de mogelijkheid hechte relaties aan te gaan met lokale partners. Het draagt ook bij aan onze veelzijdige expertise waarvan onze klanten in Nederland en de rest van de wereld dagelijks profiteren.

Investeren in Private Equity Excellent Fondsen

Kohlberg Kravis Roberts & Co. (KKR)

KKR is een andere grote speler in de private equity-industrie en is beursgenoteerd. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in een breed scala aan sectoren en bedrijven.

Investeren in Private Equity Excellent Fondsen

Schroders Capital

Schroders Capital biedt investeerders toegang tot een breed scala aan investeringsmogelijkheden. Met meer dan $88 miljard aan beheerd vermogen bieden ze een gediversifieerd scala aan beleggingsstrategieën, waaronder onroerend goed, private equity, secondaries, durfkapitaal, infrastructuur, verpakte producten en impactbeleggen.

 

Investeren in Private Equity Excellent Fondsen

Partners Group

Partners Group is een wereldwijde beleggingsmaatschappij in particuliere markten. Sinds 1996 hebben ze meer dan USD 200 miljard geïnvesteerd in private equity, private debt, private vastgoed, en private infrastructuur. Ze streven ernaar sterke rendementen te genereren door gebruik te maken van thematische groeitrends en aantrekkelijke bedrijven en activa te transformeren tot marktleiders. Ze zijn een toegewijde, verantwoordelijke investeerder en streven ernaar duurzame rendementen te creëren met blijvende, positieve impact.

Private equity-bedrijven in Nederland

In Nederland zijn verschillende private equity partijen actief. Deze bedrijven richten zich op diverse sectoren en soorten investeringen. Enkele voorbeelden van private equity-bedrijven in Nederland zijn:

Investeren in Private Equity Excellent Fondsen

AlpInvest Partners

Begon als een joint venture tussen pensioenfondsen APG en PGGM voordat het in 2011 volledig werd overgenomen door The Carlyle Group. AlpInvest Partners beheert vermogen namens institutionele beleggers en investeert wereldwijd in private equity-fondsen.

Investeren in Private Equity Excellent Fondsen

Waterland Private Equity

Waterland is een internationale private equity- firma met kantoren in Nederland en andere Europese landen. Ze investeren in diverse sectoren, waaronder gezondheidszorg, technologie en consumentengoederen.

Investeren in Private Equity Excellent Fondsen

Gilde Equity Management

Gilde is een Nederlandse private equity-firma die zich richt op investeringen in Nederlandse en Europese bedrijven. Ze hebben ervaring in verschillende sectoren, zoals industrie, gezondheidszorg en zakelijke dienstverlening.

Investeren in Private Equity Excellent Fondsen

Waarom investeren in private equity via Excellent Fondsen?

Uw koopkracht niet laten afnemen en genieten van een comfortabel pensioen in de toekomst?

Of simpelweg beleggen voor vermogensgroei? Vastgoedfondsen zijn vergeleken met andere beleggingen zoals op de beurs minder volatiel en relatief voorspelbaar.

Wij werken alléén samen met vastgoedfondsen die aan onze strenge eisen voldoen.

Investeren in Private Equity Excellent Fondsen

Daarom kiest u voor investeren in vastgoed via Excellent Fondsen:

We hebben meer dan 15 jaar ervaring binnen de financiële markt en vastgoed.

Onze exclusieve (en strenge) selectiecriteria zijn de voorwaarden voor een goede belegging.

Investeren in vastgoed met specialisten die de markt kennen:
daardoor maakt u gefundeerde keuzes

U houdt de controle over uw eigen portefeuille: wij wijzen u alleen op mogelijkheden en doen geen aanbevelingen.

We werken uitsluitend samen met aanbieders die onder toezicht staan van de AFM (Autoriteit Financiële Markten).

Geld beleggen is een grote stap, daarom nemen we graag ruim de tijd voor u om al uw vragen, twijfels en feedback te bespreken.

Huidige investeringsmogelijkheden

Op dit moment biedt Excellent Fondsen een exclusieve investeringsmogelijkheid in het Capler Fund of Funds. Dit fonds is zorgvuldig samengesteld door een ervaren fondsbeheerders en biedt beleggers toegang tot een zorgvuldig geselecteerde portefeuille van onderliggende private equity-fondsen. Deze unieke kans stelt beleggers in staat om te profiteren van de diversificatievoordelen, deskundige beheerders en verlaagde toetredingsdrempel die kenmerkend zijn voor onze fondsen.

 

RECLAME

Behoudens de inhoud van het prospectus en het essentiële informatiedocument dient de informatie op deze website als reclame te worden beschouwd.

Fondskenmerken:

  • Participaties van € 5.000,-
  • Beleggen in vastgoed brengt risico’s met zich mee zoals markt- en leegstandrisico’s
  • Het verwacht jaarlijks rendement bedraagt 9,3-12%*
Investeren in Private Equity Excellent Fondsen

Capler Private Equity

Capler’s fondsstructuur is uniek voor Private Equity en levert flexibiliteit aan u bij instappen en uitstappen. Het fonds is gestructureerd als een Fund-of-Funds. Dit betekent dat het fonds enkel zal beleggen in andere Private Equity fondsen. Door een spreiding over meerdere fondsen en daarmee honderden winstgevende en groeiende bedrijven, wordt de particuliere belegger verzekerd van een grote mate van risicospreiding.

Vergeleken met het beleggen in aandelenbeurzen hebben Private Equity fondsen de laatste 20 jaar gemiddeld betere rendementen laten zien.

Risicometer AFM Synvest

* De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De percentages zijn berekend over de prognose looptijd van het fonds. Meer informatie over de risico’s vindt u in het prospectus. Wanneer u een deelneming in Capler Private Equity overweegt, staat u op het punt een beleggingsproduct te kopen dat niet eenvoudig en wellicht moeilijk te begrijpen is. Potentiële beleggers worden aanbevolen het prospectus te lezen om de potentiële risico’s en voordelen in verband met de beslissing om in de effecten te beleggen volledig te begrijpen. De goedkeuring van het prospectus mag niet worden beschouwd als aanprijzing van de aangeboden of tot de handel op een gereglementeerde markt toegelaten effecten. Goedkeuring houdt niet meer in dan dat het prospectus begrijpelijk, consistent en volledig is.

Excellent Fondsen B.V

Als emissiekantoor gespecialiseerd in vastgoedbeleggingsfondsen informeren wij u graag over actuele investeringsmogelijkheden. Wij werken uitsluitend samen met aanbieders die onder toezicht staan van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en beschikken over een goede staat van dienst.

contact

M.H. Tromplaan 47
7513 AB Enschede

Tel: +31 (0)85 04 71 280
info@excellentfondsen.nl

Afspraak maken

Wanneer wenst u teruggebeld te worden? Geef een datum en tijd op.
Uw gegevens