Investeren in vastgoed

Door inflatie neemt de waarde van uw spaargeld af. Levensonderhoud wordt duurder en als uw inkomen gelijk blijft daalt uw koopkracht.

U wilt uw vermogen laten groeien en bent op zoek naar aanvullende inkomstenstromen? Dan kan investeren in vastgoed de oplossing zijn.

Maar hoe pakt u dat aan en hoe beperkt u het risico? Op deze pagina vertellen wij u over investeren in vastgoed via Excellent Fondsen.

Investeren in vastgoed Excellent Fondsen
Groenwoningenfonds bergen op zoom

Heeft investeren in vastgoed in Nederland nog zin?

Hogere woningprijzen, renteschommelingen en de angst voor een recessie: er breken onzekere tijden aan. Heeft door deze factoren investeren in vastgoed in Nederland nog zin?

Daar is niet eenduidig een antwoord op te geven: dat hangt af van uw doel. Als individu kan het lastig zijn om de juiste panden aan te kopen.

Vastgoed in eigen beheer nemen kost veel tijd: u heeft de benodigde kennis nodig, moet de markt onderzoeken en bent veel tijd kwijt met de administratie en afstemming met huurders. Daarnaast kunnen onvoorziene kosten zorgen voor een tegenvallend rendement.

Daarom is het, zeker als beginnend vastgoedinvesteerder, slim om te profiteren van de kennis en kunde van ervaringsdeskundigen. Bijvoorbeeld door te investeren in vastgoed beleggingsfondsen.

Starten met investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed heeft voor veel mensen gunstig uitgepakt. Maar dat betekent niet dat vastgoedinvesteringen gegarandeerd winst opleveren. Om risico’s te minimaliseren is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Bereid uzelf aan de hand van de onderstaande 5 stappen goed voor.

1/5

Stap 1: Zorg dat u basiskennis heeft over investeren in vastgoed

Een goede voorbereiding is het halve werk.

Wanneer u wilt starten met investeren in vastgoed, is het belangrijk dat u basiskennis over dit onderwerp heeft. Daarmee minimaliseert u bepaalde risico’s. Beleggen is een langetermijnstrategie en geduld is belangrijk.

Leer meer over investeren en verschillende strategieën, praat met specialisten, bezoek locaties en leer projecten kennen.

2/5

Stap 2: Bepaal de belangrijkste voorwaarden voordat u investeert

Voordat u gaat investeren in vastgoed, is het belangrijk dat u eerst de belangrijkste voorwaarden op een rij zet.

Het doel en de beoogde doelgroep, locatie van het pand, benodigde energielabel, de bereikbaarheid voor auto en OV en het verwachte rendement zijn onder andere belangrijke aspecten.

Op die manier zoekt u in de toekomst gerichter naar een geschikt vastgoedobject of vastgoedfonds.

3/5

Stap 3: Maak een plan

Voordat u investeert, heeft u een bepaald doel. Bijvoorbeeld een pand verhuren waarvan de huurinkomsten een aanvulling op uw inkomen worden. Of u wilt uw rendement jaarlijks zien groeien.

Om deze doelen te behalen, is het belangrijk om een duidelijk plan te maken. Is het haalbaar en hoe ziet de route er naartoe uit?

Daarnaast is het belangrijk om de belangrijkste risico’s in kaart te brengen, zodat u hierop bent voorbereid.

Dit zijn voorkomende risico’s:

 • Rendementsrisico: rendementen die lager uitvallen dan geprognosticeerd.
 • Marktrisico: de economische omstandigheden kunnen tegenvallen.
 • Verhuur- en leegstandsrisico: De huurder gaat failliet, of zegt de huur op. Hierdoor staat uw vastgoed tijdelijk leeg waardoor u inkomsten mist.
 • Renterisico: een rentestijging zorgt voor (toekomstige) hogere kosten.
 • Extra onderhoudskosten: onvoorziene uitgaven voor onderhoud aan de panden.

Maak een plan en neem daar ook verschillende scenario analyses in mee. Daarmee stippelt u een duidelijke route uit om van uw belegging een succes te maken.

4/5

Stap 4: Werk samen met een aankoopmakelaar of vastgoedspecialist

Gaat u voor de eerste keer investeren in vastgoed en staat u op het punt om een woning of pand aan te kopen?

Werk dan samen met een aankoopmakelaar of vastgoedspecialist. Dat vraagt vooraf om wat extra investeringen, maar een expert verdient zichzelf hierin terug.

Vraag rond in de markt en kijk kritisch naar de behaalde resultaten van deze specialist.

5/5

Stap 5: Laat emoties niet de overhand nemen

Wanneer u vastgoed koopt is het belangrijk om uw emoties niet de overhand te geven in het aankoopproces.

Persoonlijke voorkeuren zoals de locatie, inrichting of sympathieke samenwerkingspartners zijn hieraan ondergeschikt.

U wilt selecteren op basis van de vastgestelde voorwaarden, in plaats van emotie. Op die manier maakt u gefundeerde keuzes.

Investeren in vastgoed via een beleggingsfonds

Genieten van de kennis van vastgoedspecialisten terwijl u investeert in vastgoed? Door te investeren in een vastgoedfonds hoeft u geen onderzoek te doen naar de markt.

U koopt een aandeel in een grote portefeuille. Doordat u in honderden panden tegelijk investeert heeft u het voordeel van spreiding, waardoor leegstand een aanzienlijk minder groot risico is.

Mocht er iets gerepareerd moeten worden, dan wordt het probleem ook niet bij u neergelegd maar zal de fondsbeheerder het oplossen.

Daarnaast heeft u via een beleggingsfonds ook de mogelijkheid om in duurzame en energiezuinige nieuwbouwwoningen te investeren, iets wat als individu erg lastig is om te kunnen doen.

Investeren in vastgoed Excellent Fondsen
Investeren in vastgoed Excellent Fondsen
Investeren in vastgoed Excellent Fondsen

De voordelen van beleggen in vastgoed(fondsen)

Door te investeren in zo’n vastgoedfonds hoeft u niet zelf de markt te onderzoeken: de fondsbeheerder heeft dit al voor u uitgezocht en samengesteld in het prospectus.

U investeert in fondsen waarvan de beheerder heeft bewezen dat hij in het verleden al goede rendementen heeft behaald. De voordelen van investeren in vastgoedfondsen op een rijtje:

U investeert in een vastgoedportefeuille met veel spreiding

Het rendement is stabiel en wordt periodiek uitgekeerd

Het vastgoed wordt door een professionele partij beheerd

Investeringen zijn niet gevoelig voor beursschommelingen

U profiteert van eventuele waardestijgingen van het vastgoed

Bij Excellent Fondsen zijn we gespecialiseerd in het selecteren van vastgoedfondsen. Net als andere vormen van investeren in vastgoed, is ook deze investeringsvorm niet zonder risico. Economische omstandigheden, rentestijgingen, veranderende regelgeving en rendementen die lager uitvallen dan geprognosticeerd zijn voorbeelden van mogelijke risico’s wanneer u investeert in beleggingsfondsen.

Onze accountmanager informeert u over de verschillende vastgoedfondsen en mogelijke risico’s. 

De beleggingsfondsen waarmee Excellent Fondsen samenwerkt

Interesse om te investeren in een vastgoedfonds? We vertellen u graag meer over de fondsen waarmee we werken. Behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst. Wij beperken deze risico’s door uitsluitend vastgoedfondsen te selecteren op basis van strenge criteria, dit doen wij door bijvoorbeeld alleen samen te werken met vastgoedfondsen die onder toezicht staan van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De beheerders en fondsen worden door ons getoetst op basis van de volgende criteria:

 • Structuur en kosten van het fonds moeten volledig inzichtelijk zijn
 • De beheerder dient te beschikken over een vergunning van de AFM
 • Het vastgoed waarin het fonds belegt moet aansluiten bij onze marktvisie
 • Historische prestaties van fondsen dienen positief te zijn

Door uitsluitend samen te werken met beheerders die voldoen aan alle door ons gestelde eisen, weet u dat u met een betrouwbare partij de samenwerking aangaat. U bepaalt zelf of de belegging bij u past en behoudt de volledige controle over uw eigen beleggingsportefeuille. Via Excellent Fondsen kunt u in de volgende beleggingsfondsen investeren:

Investeren in vastgoed Excellent Fondsen

Fondskenmerken:

 • Participaties van € 5.000,-
 • Beleggen in vastgoed brengt risico’s met zich mee zoals markt- en leegstandrisico’s
 • Maandelijks voorschotdividend van 6,0% op jaarbasis
 • Gemiddeld jaarrendement 9,3%* prognose eerste 7 jaar

NOVA Woningfonds

Het NOVA Woningfonds belegt in duurzame en gasloze nieuwbouwwoningen in Nederland. Beleggers in het fonds profiteren van een direct verhuurrendement. Dit leidt, in combinatie met een geprognosticeerde waardestijging, tot een totaal verwacht effectief jaarrendement van 5,4%.

Voor de financiering van de aankopen zal het fonds alleen gebruik maken van het eigen vermogen, dat verstrekt is door de deelnemende participanten. Er wordt geen vreemd vermogen in de vorm van hypothecaire geldleningen aangetrokken. Hierdoor is het NOVA Woningfonds niet (direct) afhankelijk van renteschommelingen en (her)financieringsrisico’s.

SynVest Dutch RealEstate fund

Sinds 2005 is SynVest actief als oprichter en beheerder van vastgoedfondsen. Deze partij is afgelopen jaar erkend als ‘Beste aanbieder van vastgoedbeleggingsproducten’. De focus ligt bij dit vastgoedfonds op beleggen in bedrijfsvastgoed zoals supermarkten, winkels voor de eerste levensbehoeften, bedrijfsruimten, kantoren en zorgvastgoed. Deze objecten liggen verspreid over heel Nederland. Momenteel bestaat het SynVest Dutch RealEstate Fund uit 43 panden, met een fondsvermogen van ruim 300 miljoen euro.

Het Nederlandse fonds is in januari 2020 van start gegaan en is pas de eerste objecten gaan aankopen toen de Corona-maatregelen al van kracht waren. Hierdoor kon SynVest gezond vastgoed selecteren. Buiten de gebruikelijke selectie-factoren zoals juiste locatie, energielabel, goede bereikbaarheid voor auto en OV, kijkt SynVest ook naar andere factoren en risico’s die betrekking op de pandemie hebben.

Investeren in vastgoed Excellent Fondsen

Fondskenmerken:

 • Participeren vanaf € 2.500,-
 • Beleggen in vastgoed brengt risico’s met zich mee zoals markt- en leegstandrisico’s
 • Gerealiseerd fondsrendement van 9,3% in 2021
 • Maandelijks voorschot-dividend van 6,0% op jaarbasis
Investeren in vastgoed Excellent Fondsen

Fondskenmerken:

 • Participeren vanaf € 2.500,-
 • Beleggen in vastgoed brengt risico’s met zich mee zoals markt- en leegstandrisico’s
 • Maandelijks voorschotdividend van 6,0% op jaarbasis
 • Gemiddeld jaarrendement 9,3%* prognose eerste 7 jaar

SynVest German RealEstate fund

Dit groeifonds belegt in degelijke winkelpanden en woningen rondom grote steden in Duitsland. De huurders zijn vooral landelijke ketens die zich richten op de dagelijkse levensbehoeften, waaronder Rewe, Action en Aldi. In 2021 is het fonds gegroeid naar 100 objecten en een fondsvermogen van 440 miljoen euro.

Fondskenmerken:

 • Participeren vanaf € 2.500,-
 • Beleggen in vastgoed brengt risico’s met zich mee zoals markt- en leegstandrisico’s
 • Maandelijks voorschotdividend van 6,0% op jaarbasis
 • Gemiddeld jaarrendement 9,3%* prognose eerste 7 jaar

Waarom investeren in vastgoed via Excellent Fondsen?

Uw koopkracht niet laten afnemen en genieten van een comfortabel pensioen in de toekomst?

Of simpelweg beleggen voor vermogensgroei? Vastgoedfondsen zijn vergeleken met andere beleggingen zoals op de beurs minder volatiel en relatief voorspelbaar.

Wij werken alléén samen met vastgoedfondsen die aan onze strenge eisen voldoen.

Investeren in vastgoed Excellent Fondsen

Daarom kiest u voor investeren in vastgoed via Excellent Fondsen:

We hebben meer dan 15 jaar ervaring binnen de financiële markt en vastgoed.

Onze exclusieve (en strenge) selectiecriteria zijn de voorwaarden voor een goede belegging.

Investeren in vastgoed met specialisten die de markt kennen:
daardoor maakt u gefundeerde keuzes

U houdt de controle over uw eigen portefeuille: wij wijzen u alleen op mogelijkheden en doen geen aanbevelingen.

We werken uitsluitend samen met aanbieders die onder toezicht staan van de AFM (Autoriteit Financiële Markten).

Geld beleggen is een grote stap, daarom nemen we graag ruim de tijd voor u om al uw vragen, twijfels en feedback te bespreken.

Hoe werkt investeren in een vastgoedfonds via Excellent Fondsen?

Investeren in vastgoedfondsen is geschikt voor zowel de beginnende als de doorgewinterde vastgoedinvesteerder.

Zo ziet onze werkwijze eruit:

U vraagt informatie aan op onze website

Als u geïnteresseerd bent in een van de fondsen die wij aanbieden, dan kunt u meer informatie aanvragen via ons contactformulier op de website.

Samen bespreken wij uw informatieaanvraag

Samen bespreken wij uw aanvraag en in dit gesprek nemen wij het fonds ook alvast door om te kijken er op voorhand al wat vragen zijn over de belegging. Na afloop ontvangt u van ons het prospectus, een brochure en een deelnameformulier van het gewenste fonds digitaal en per pos

Via het deelnameformulier schrijft u zich in

U krijgt een vaste accountmanager toegewezen aan wie u uw vragen kunt stellen. Dit is tevens ook uw vaste aanspreekpunt voor toekomstige vragen. Als alles duidelijk is en u aan het fonds wenst deel te nemen, dan kunt u zich gemakkelijk inschrijven door het deelnameformulier ingevuld te retourneren.

U bent officieel participant in het fonds

Elke maand of elk kwartaal ontvangt u dividend uit de huurinkomsten van het fonds. Daarnaast wordt het vastgoed ook eens paar jaar getaxeerd en op basis van de waardestijging- of vermindering verandert de waarde van uw belegging. Voor tussentijdse vragen kunt u contact opnemen met uw accountmanager.

Wij houden u op de hoogte over ontwikkelingen

U hoeft gedurende uw deelname niets te doen: u ontvangt updates over de ontwikkelingen middels de nieuwsbrief en middels de publicatie van de halfjaar- en jaarcijfers. Na een jaar evalueren we uw ervaringen en kijken we samen naar eventuele vervolgstappen ter uitbreiding van het portfolio.

Excellent Fondsen B.V

Als emissiekantoor gespecialiseerd in vastgoedbeleggingsfondsen informeren wij u graag over actuele investeringsmogelijkheden. Wij werken uitsluitend samen met aanbieders die onder toezicht staan van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en beschikken over een goede staat van dienst.

contact

M.H. Tromplaan 47
7513 AB Enschede

Tel: +31 (0)85 04 71 280
info@excellentfondsen.nl

Afspraak maken

Wanneer wenst u teruggebeld te worden? Geef een datum en tijd op.
Uw gegevens