Inhoudsopgave

Deel dit artikel

Terugblik 2022

Het afgelopen jaar heeft het Synvest German RealEstate fonds de focus gelegd op het optimaliseren van de vastgoedportefeuille. Synvest heeft veel toegevoegde waarde kunnen toevoegen door te investeren in de portefeuille. Tegelijkertijd bood de Duitse vastgoedmarkt weinig mogelijkheden om geschikte aankopen te doen voor het Duitse vastgoedfonds van SynVest. Uiteindelijk zijn er nog twee transacties gedaan en is er veel geïnvesteerd in uitbreiding van de huurruimte en renovaties van panden. Eind 2022 bezat het fonds 104 panden met een belegd vermogen van 440,4 miljoen euro met een loan-to-value van 54,2 procent. De huurinkomsten voor het hele jaar bedroegen 28,8 miljoen euro.

Samen met huurders worden ontwikkelplannen opgesteld om te zorgen voor langdurige huurcontracten met hogere huurinkomsten voor het fonds. Dit voegt uiteindelijk waarde toe aan de aandelenkoers.

Veel van deze projecten waren door gebrek aan personeel en grondstoffen niet voor het einde van het jaar afgerond. Daardoor waren de resultaten nog niet mee genomen in de eindejaarstaxatie van het fonds. Daarnaast was de stemming op de Duitse vastgoedmarkt iets somberder dan vorig jaar in Nederland. Hierdoor heeft het Synvest German RealEstate fonds een kleine prijsverlaging van 1,25 euro moeten doorvoeren.

Vooruitblik 2023

Wij zien 2023 met vertrouwen tegemoet. Daarom heeft Synvest het voorschotdividend begin 2023 van vier naar vijf procent verhoogd. Daarnaast zullen investeringen in de vastgoedportefeuille naar verwachting een positief effect hebben op de koers van certificaten.

De komende maanden worden een groot aantal verbouwingen uitgevoerd. Dit betreft enerzijds de modernisering van diverse panden en anderzijds de uitbreiding van huurruimte voor supermarkten en apotheken. Dit levert nu al een verhoogde huurstroom op, en de lange termijn verhuur verhoogt de waarde van onroerend goed. Daarnaast wordt de inflatie ook meegenomen met de huurindexatie en verhoogt dat de huurinkomsten.

 In juni zal Synvest de jaarcijfers van het Synvest German RealEstate Fonds publiceren.

Kom in contact

Indien u aanvullende vragen heeft, dan kunt u contact met ons opnemen. Onze accountmanagers staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u van de benodigde informatie te voorzien. Wij nemen graag de tijd voor u.

Wij zijn te bereiken via telefoonnummer 085 047 12 80 of via onze contactpagina.

Persoonlijk contact

Interesse in persoonlijk contact? Klik op de onderstaande knop, vul uw gegevens in en wij bellen u terug.

Excellent Fondsen B.V.

Als emissiekantoor gespecialiseerd in vastgoedbeleggingsfondsen informeren wij u graag over actuele investeringsmogelijkheden. Wij werken uitsluitend samen met aanbieders die onder toezicht staan van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en beschikken over een goede staat van dienst.

contact

M.H. Tromplaan 47
7513 AB Enschede

Tel: +31 (0)85 04 71 280
info@excellentfondsen.nl

uitschrijven

Postcode:
Huisnummer:
Toevoeging:

Afspraak maken

Wanneer wenst u teruggebeld te worden? Geef een datum en tijd op.
Uw gegevens