Inhoudsopgave

Deel dit artikel

Houten, 7 oktober 2021 – R&R Bouw uit Veenendaal is onlangs gestart met de herontwikkeling van een voormalig schoolgebouw in Houten. Project Meester van Houten omvat zestien huurwoningen die eerder zijn aangekocht door Huurwoningen Nederland Fonds II, een beleggingsfonds van Credit Linked Beheer. Het project is ontwikkeld door Clave Vastgoed.

Huurwoningen Nederland Fonds 3 - Houten
Impressie van de huurwoningen in Houten

Het complex waarin de huurwoningen worden gerealiseerd, is oorspronkelijk in 2005 gebouwd. Als gevolg van een terugloop in het aantal leerlingen besloot de gemeente Houten tot verkoop. Het nieuwe plan in het voormalige schoolgebouw telt zestien appartementen met een oppervlakte van ongeveer 40 tot 65 m². Alle woningen worden all-electric uitgevoerd, met een warmtepompboiler en elektrische radiatoren. Daarmee zijn ze duurzaam, comfortabel en toekomstbestendig, geheel in lijn met het beleid achter Huurwoningen Nederland Fonds II van Credit Linked Beheer. De verwachting is dat de woningen in het tweede kwartaal van 2022 worden opgeleverd.

Voorbereid op herbestemming
Al bij de bouw van het voormalige schoolgebouw werd voorzien in toekomstige herbestemming, vertelt Tijmen Hamerslag, mededirecteur en -eigenaar van Clave Vastgoed. “Destijds telde Houten veel jonge gezinnen en was er een piekbehoefte aan schoolruimte. Bekend was echter ook dat demografische ontwikkelingen ertoe zouden leiden dat de lokalen op termijn niet meer nodig zouden zijn. Dat bij de bouw rekening is gehouden met herbestemming, betekent dat de realisatie van de woningen minder tijd kost. Bovendien is het hierdoor een extra duurzaam project omdat het volledige casco wordt gehandhaafd. De belangrijkste bouwkundige ingrepen die we doorvoeren, hebben betrekking tot de nieuwe – gasloze – installaties, de toevoeging van balkons en de vervanging van een aantal trappen.”

Speciaal voor starters

In Houten is sprake van een enorme behoefte aan betaalbare starterswoningen. In de gemeente zijn in het verleden relatief veel ‘traditionele woonoplossingen’ gerealiseerd. “Denk daarbij aan rijtjeswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Die zijn voor veel starters te groot, en bovendien onbereikbaar door de prijsontwikkelingen op de woningmarkt. Voor een grote groep starters is er geen passend koopaanbod, terwijl ze niet voldoen aan inkomenseisen voor sociale huurwoningen. Hierdoor kent Houten veel vraag naar kleinere huurwoningen in de vrije sector. Project Meester van Houten levert een mooie bijdrage aan het aanbod in dit segment.”

Kom in contact

Indien u aanvullende vragen heeft, dan kunt u contact met ons opnemen. Onze accountmanagers staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u van de benodigde informatie te voorzien. Wij nemen graag de tijd voor u.

Wij zijn te bereiken via telefoonnummer 085 047 12 80 of via onze contactpagina.

Persoonlijk contact

Interesse in persoonlijk contact? Klik op de onderstaande knop, vul uw gegevens in en wij bellen u terug.

Excellent Fondsen B.V.

Als emissiekantoor gespecialiseerd in vastgoedbeleggingsfondsen informeren wij u graag over actuele investeringsmogelijkheden. Wij werken uitsluitend samen met aanbieders die onder toezicht staan van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en beschikken over een goede staat van dienst.

contact

M.H. Tromplaan 47
7513 AB Enschede

Tel: +31 (0)85 04 71 280
info@excellentfondsen.nl

uitschrijven

Postcode:
Huisnummer:
Toevoeging:

Afspraak maken

Wanneer wenst u teruggebeld te worden? Geef een datum en tijd op.
Uw gegevens