Inhoudsopgave

Deel dit artikel

Duurzaam vastgoed biedt niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook voor investeerders. Duurzaam vastgoed kan hogere rendementen opleveren dan niet-duurzaam vastgoed doordat duurzame gebouwen lagere operationele kosten hebben en hogere huurprijzen opleveren. Daarnaast kunnen duurzame gebouwen in aanmerking komen voor belastingvoordelen, zoals bij het Groenwoningen Fonds van Credit Linked Beheer bijvoorbeeld, wat het interessant maakt voor investeerders.
Een ander voordeel van duurzaam vastgoed is de toekomstbestendigheid. Duurzame gebouwen zijn beter bestand tegen schommelingen in de markt, omdat duurzaamheid steeds belangrijker wordt en overheden steeds meer wet- en regelgeving invoeren om duurzaamheid te bevorderen. Hierdoor is duurzaam vastgoed waarschijnlijk beter bestand tegen marktschommelingen dan niet-duurzaam vastgoed.

Daarnaast is er een groeiende vraag naar duurzaam vastgoed van zowel huurders als kopers. Huurders en kopers zijn steeds meer bereid om meer te betalen voor woningen en gebouwen die energiezuinig zijn en minder belastend voor het milieu. Dit betekent dat duurzaam vastgoed waarschijnlijk een hogere bezettingsgraad zal hebben en minder leegstand zal kennen dan niet-duurzaam vastgoed.

Een ander voordeel van duurzaam vastgoed is dat het doorgaans een lager risico met zich meebrengt dan niet-duurzaam vastgoed. Duurzame gebouwen zijn beter bestand tegen weersinvloeden en slijtage, waardoor ze minder vaak moeten worden gerepareerd of vervangen. Dit kan leiden tot lagere operationele kosten en minder onvoorziene kosten voor investeerders.

Tot slot kan duurzaam vastgoed bijdragen aan maatschappelijke verantwoordelijkheid voor investeerders. Door te investeren in duurzaam vastgoed kunnen investeerders bijdragen aan een betere toekomst voor de planeet en een positieve impact hebben op de samenleving.

Kortom, duurzaam vastgoed biedt veel voordelen voor investeerders. Naast hogere rendementen en lagere risico’s kan duurzaam vastgoed bijdragen aan maatschappelijke verantwoordelijkheid en toekomstbestendigheid. Gezien de groeiende vraag naar duurzaam vastgoed lijkt het erop dat deze voordelen alleen maar zullen toenemen in de toekomst.

Duurzaam vastgoed blijft aantrekkelijk Excellent Fondsen

Wat zijn de voordelen voor investeerders?
  1. Hogere rendementen

Duurzaam vastgoed kan hogere rendementen opleveren dan niet-duurzaam vastgoed. Door de lagere operationele kosten en hogere huurprijzen en verkoopwaarden, kan duurzaam vastgoed een hoger rendement opleveren dan traditioneel vastgoed. Bovendien kan duurzaam vastgoed in aanmerking komen voor subsidies en belastingvoordelen, waardoor het nog aantrekkelijker kan worden voor investeerders.

2. Toekomstbestendigheid

Duurzaam vastgoed is toekomstbestendig en minder gevoelig voor schommelingen in de markt. Aangezien duurzaamheid steeds belangrijker wordt en overheden steeds meer wet- en regelgeving invoeren om duurzaamheid te bevorderen, wordt duurzaam vastgoed steeds aantrekkelijker voor huurders en kopers. Dit betekent dat duurzaam vastgoed waarschijnlijk beter bestand zal zijn tegen marktschommelingen dan niet-duurzaam vastgoed.

3. Verhoogde vraag

Er is een groeiende vraag naar duurzaam vastgoed van zowel huurders als kopers. Huurders en kopers zijn steeds meer bereid om meer te betalen voor woningen en gebouwen die energiezuinig zijn en minder belastend voor het milieu. Dit betekent dat duurzaam vastgoed waarschijnlijk een hogere bezettingsgraad zal hebben en minder leegstand zal kennen dan niet-duurzaam vastgoed.

4. Lager risico

Duurzaam vastgoed kan ook een lager risico met zich meebrengen dan niet-duurzaam vastgoed. Duurzame gebouwen zijn doorgaans beter bestand tegen weersinvloeden en slijtage, waardoor ze minder vaak moeten worden gerepareerd of vervangen. Dit kan leiden tot lagere operationele kosten en minder onvoorziene kosten voor investeerders.

5. Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Voor sommige investeerders is maatschappelijke verantwoordelijkheid een belangrijk aspect bij het nemen van investeringsbeslissingen. Door te investeren in duurzaam vastgoed kunnen investeerders bijdragen aan een betere toekomst voor de planeet en een positieve impact hebben op de samenleving.

In het kort biedt duurzaam vastgoed dus veel voordelen voor investeerders. Naast hogere rendementen en lagere risico’s, kan duurzaam vastgoed ook bijdragen aan maatschappelijke verantwoordelijkheid en toekomstbestendigheid. Gezien de groeiende vraag naar duurzaam vastgoed lijkt het erop dat deze voordelen alleen maar zullen toenemen in de toekomst

Vastgoedfondsen

Wenst u meer informatie over duurzame vastgoedfondsen te ontvangen? Bekijk hier onze actuele fondsen.

Kom in contact

Indien u aanvullende vragen heeft, dan kunt u contact met ons opnemen. Onze accountmanagers staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u van de benodigde informatie te voorzien. Wij nemen graag de tijd voor u.

Wij zijn te bereiken via telefoonnummer 085 047 12 80 of via onze contactpagina.

Persoonlijk contact

Interesse in persoonlijk contact? Klik op de onderstaande knop, vul uw gegevens in en wij bellen u terug.

Excellent Fondsen B.V.

Als emissiekantoor gespecialiseerd in vastgoedbeleggingsfondsen informeren wij u graag over actuele investeringsmogelijkheden. Wij werken uitsluitend samen met aanbieders die onder toezicht staan van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en beschikken over een goede staat van dienst.

contact

M.H. Tromplaan 47
7513 AB Enschede

Tel: +31 (0)85 04 71 280
info@excellentfondsen.nl

uitschrijven

Postcode:
Huisnummer:
Toevoeging:

Afspraak maken

Wanneer wenst u teruggebeld te worden? Geef een datum en tijd op.
Uw gegevens